Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež v bytě

Policisté zadrželi muže, který v bytě v Praze 4 odcizil peníze v řádu desetitisíců. 

V úterý 23. prosince hodinu před půlnocí vyjížděli policisté do ulice Rytířova v Praze 4, kde byly podle oznamovatele na chodbě domu kapky krve, a jeden z bytů byl otevřený. Na místo proto vyrazili policisté z oddělení hlídkové služby P-IV, kteří po příjezdu zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě a zmiňovaný byt je otevření, nikdo se v něm nenachází, a chodba je potřísněna krví. Policisté také zjistili, že ještě před jejich příjezdem se z bytu ozývaly rány a následně z něj vyběhl cizí muž a za ním majitel bytu. Hlídka se proto vydala pátrat po okolí domu a zanedlouho spatřila staršího muže, který jim uvedl, že byl právě okraden ve svém bytě a popsal mladíka, který to provedl. Téměř vzápětí policisté pobertu o kousek dál spatřili a chtěli ho zadržet. Ten se však dal okamžitě na útěk do nedalekého lesíku, kde byl po pár desítkách metrů dostižen a zadržen.
 
Následným prošetřováním celého případu policisté spolu s kriminalisty zjistili, že se zadržený devětadvacetiletý muž vnutil do bytu poškozeného pod záminkou provedení kontroly a následně odcizil z kuchyňské linky volně položenou finanční hotovost v řádu několika desítek tisíc korun. Pětaosmdesátiletý majitel bytu chtěl krádeži zabránit a postavil se zloději při odchodu do cesty. Ten dal však seniorovi facku a odstrčil ho, až upadl na zem. Poté z bytu odešel i s finanční hotovostí.    
 
Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu s devětadvacetiletým mužem zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a porušování domovní svobody, za což v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Nutno také zmínit, že u obviněného policisté zajistili i všechnu odcizenou hotovost.
 
por. Bc. Jan Daněk – 25. 12. 2014

vytisknout  e-mailem