Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež tašky - aktualizace

Policisté hledají poškozenou, které byla v obchodě na Karlově náměstí odcizena taška. 

Policisté se od středy 8. února 2017 zabývají případem krádeže tašky, o kterou poškozená žena přišla v obchodě s potravinami na Karlově náměstí v Praze 2. Žena si tašku odložila vedle sebe na odkládací pult, čehož využil jeden nenechavec, sebral ji a dal se na útěk. Poškozená za ním z obchodu vyběhla a křičela, že je to zloděj a ať ho někdo chytí. Toho si všimli tři mladíci ve věku 15 a 17 let, kteří stáli na tramvajové zastávce a muže začali pronásledovat. Po chvilce se jim ho podařilo dostihnout a zadržet. Ukradenou tašku mladíci vrátili zpět poškozené, která z místa odešla. V zadržení podezřelého mladíkům také pomohl ještě jeden starší muž, který následně volal na linku 158 a přivolal na místo policisty.

Zadržený pětačtyřicetiletý muž následně skončil na policejním oddělení, kde se ke krádeži doznal. Aby mohlo být zahájeno jeho trestní stíhání, je potřeba, aby policisté vyslechli i poškozenou. Ta však z místa odešla a nepočkala do příjezdu policejní hlídky.

Kamery v obchodě zachytily při nákupu poškozenou ženu, proto se nyní obracíme na veřejnost, jestli ji někdo pozná. V případě, že ano, prosíme, aby se přihlásil na linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 8. 3. 2017

Aktualizace – Díky medializaci případu se poškozená žena přihlásila na polici a kriminalisté ji tak mohli vyslechnout. Tento výslech byl podstatný pro další posun v případu.

Děkujeme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost a přispěli tak k objasnění celé krádeže.

por. Bc. Jan Daněk – 15. 3. 2017

vytisknout  e-mailem