Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež peněz z účtu - AKTUALIZACE

Podezřelý muž odcizil z účtu poškozeného více než sto dvacet tisíc korun. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pátrají po podezřelém muži, který dosud nezjištěným způsobem překonal zabezpečení internetového bankovnictví a odcizil tak z účtu devětadvacetiletému poškozenému finanční prostředky přesahující částku sto dvacet tisíc korun.

V souvislosti s tímto případem kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycen podezřelý muž u bankomatu. Aby mohl vybrat hotovost z účtu, založil si falešný facebookovský účet a rozeslal tam několika lidem požadavek ve znění „Ahoj, nemáš náhodou účet? Kamarád by si potřeboval přeposlat spoření akorát si to nemá jak vybrat protože nemá kartu, dal by ti za to 1000,-Kč kdyby to šlo ještě dneska jestli máš tak dej vědět.“ Na tento požadavek se mu ozvaly dvě osoby, kterým poslal odcizené finanční prostředky poškozeného. Následně se s oběma sešel a ony mu hotovost vybraly a poté mu ji předaly. Šetřením bylo zjištěno, že tento muž pod stejnou legendou okradl více lidí napříč celou republikou.

Celý případ kriminalisté v současné chvíli prověřují pro podezření z trestných činů neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a krádeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až pěti letý pobyt za mřížemi.

Pokud muže na přiložených záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se na linku 158.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová - 27.10.2019

Aktualizace: Do současné chvíle se nepodařilo podezřelého muže, který dosud nezjištěným způsobem překonal zabezpečení internetového bankovnictví vypátrat. Kriminalisté zajistili během vyšetřování další kamerové záznamy, na kterých je vidět podezřelý muž.

Žádáme veřejnost, pokud muže na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se na linku 158.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová - 5.11.2019

Aktualizace 4.12.2019: Kriminalisté Krajského ředitelství hlavního města Prahy z oddělení informační kriminality vypátrali totožnost muže. V současné chvíli s ním probíhají standardní úkony trestního řízení. Jakmile v případu nastane nějaký posun, budu o tom informovat.

Děkujeme všem, kteří pátrání věnovali pozornost .

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová - 4.12.2019

vytisknout  e-mailem