Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež bot

Policisté pátrají po dvojici zlodějů. Poznáte je? 

Od začátku května pátrají policisté z místního oddělení Kyje po podezřelé dvojici, kterou viní z krádeže obuvi v jedné z prodejen v obchodním centru v Praze 9. Muž se ženou přišli do obchodu kolem devatenácté hodiny a chovali se jako běžní zákazníci. Jejich další počínání už ale normální nebylo, postupně si totiž do připravené tašky nastrkali tři páry luxusních bot. Když takto „nakoupili“, chtěli bez zaplacení odejít. Krádeže si ale všimla prodavačka, která je u východu z obchodu zastavila a chtěla ukázat obsah tašky. To dvojice evidentně nechtěla a dala se před prodavačkou okamžitě na útěk. Ještě než doběhli k východu z centra, srazil se zloděj s náhodným návštěvníkem, přičemž mu na zem vypadla nejen kradená obuv ale i jeho soukromý mobilní telefon. Nenechavec se už ale se zvedáním věcí nezdržoval a pokračoval v útěku, kdy ještě narazil do prosklených vstupních dveří centra, které tím poškodil.

Škoda na odcizené obuvi dosáhla bezmála deseti tisíc korun. Muž navíc poškozením vstupních dveří způsobil škodu za dalších deset tisíc korun.

Policisté zajistili nejen záznamy z bezpečnostních kamer uvnitř centra a prodejny s obuví, ale i fotografie podezřelých z jejich mobilního telefonu, a tak znají jejich podobu.

Policisté již v této souvislosti provedli celou řadu úkonů, které ale do současné doby nevedly k vypátrání dvojice, a proto se touto cestou obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc a spolupráci. Jestliže poznáváte dvojici na fotografiích nebo víte, kde by se v současné době mohla nacházet, kontaktujte tísňovou linku 158.

Za trestný čin krádež jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Muž se bude navíc ještě zodpovídat z trestného činu poškození cizí věci.

pprap. Mgr. Jan Rybanský - 14. 7. 2016 

Odkazy do noveho okna

1 podezřelá

1 podezřelá 

Detailní náhled

2 podezřelý

2 podezřelý 

Detailní náhled

Poškozené dveře

Poškozené dveře 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem