Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme únoskyni

Hned dva případ pokusu únosu malých dětí prošetřují kriminalisté. Ti prosí o pomoc při pátráním po „pachatelce“. 

K prvnímu případu došlo v pátek v podvečer v nákupním centru v Praze 10 Eden. Tam nakupovala maminka se svými dvěma dcerami ve věku rok a půl a sedm let. Maminka si pouze poodešla k vedlejšímu regálu, kdy děti měla stále pod dohledem. Ani tak ale nezabránila hledané, aby z ničeho nic popadla mladší z holčiček a snažila se ji odnést neznámo kam.

Únoskyni se snažila ještě zastavit starší z dívek, která se i přes svůj útlý věk snažila únoskyni svou sestřičku vzít, přičemž křičela na celé kolo o pomoc. Tohoto rozruchu si všimla náhodná kolemjdoucí, která únoskyni batole vzala z náručí a posléze ho vrátila mamince. Bohužel únoskyně využila vyvstalého zmatku a z místa utekla neznámo kam. Oznámení o této události přijali pražští policisté až v noci na neděli.

Kriminalisté prosí paní, která malou holčičku zachránila ze spárů únoskyně, aby se jim přihlásila prostřednictvím linky tísňového volání 158. Je totiž pro další prošetřování velice důležitá. Vraťme se ale zpět k případu.

V průběhu dnešního dne jsme přijali oznámení o další obdobné události.

Ta se měla odehrát na tom samém místě, tedy v nákupním centru v Praze 10, odehrála o den později. V sobotu přišla do „nákupáku“ rodina s tříletou dcerkou. Dívenka v jednu chvíli běžela několik kroků před maminkou a svým mladším bratříčkem, kdy na chvilku zaběhla za roh. I tato malá vzdálenost stačila hledané, aby se dívenky zmocnila, objala ji a polohlasem jí říkala „promiň, omlouvám se, to bude dobrý“.

Jakmile maminka, během několika málo vteřin vyšla zpoza rohu a uviděla, co uviděla, doslova vytrhla svou dcerku neznámé dívce či ženě z jejího pevného sevření a odvedla jí pryč. Hledaná opět okamžitě utekla neznámo kam, nicméně maminka tříleté dívenky jí následně popsala téměř totožně, jako dívku či ženu z události předchozího dne.

Na základě těchto dvou případů nyní prosíme o pomoc širokou veřejnost. Pokud únoskyni poznáváte, znáte její totožnost, místo pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Za co nejrychlejší pomoc předem děkujeme.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 11. 2017

Aktualizace 17.15

Kriminalistům se na základě operativně pátrací činnosti podařilo v podvečer ztotožnit osobu podezřelou z trestných činů únos ve stadiu pokusu. Jelikož se podle dosavadních zjištění jedná o osobu nezletilou, odvoláváme nyní v souladu se zákonem vyhlášené pátrání.

Určitě je ale na místě poděkovat všem, kteří nám do této doby s pátráním pomáhali.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 11. 2017

vytisknout  e-mailem