Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme svědkyni

V souvislosti s případem sprejerství hledáme svědkyni, díky níž byli podezřelí na místě zadrženi. 

 

Policisté z místního oddělení Vinohrady pracují od čtvrtka 7. listopadu na objasnění případu, který se stal v pěší uličce mezi ulicemi Jan Masaryka a Nuselskými schody v Praze 2. Kolem devatenácté hodiny tam dva mladíci malovali sprejem na betonovou zeď tamního domu. Jeden byl oblečen do červené mikiny a šedých tepláků, druhý do černé bundy a modrých kalhot. Jejich „pouličního umění“ si všimla náhodná svědkyně, která vše oznámila nájemkyni domu. Na základě jejího oznámení prostřednictvím linky 158 byli oba podezřelí nedlouho poté zadrženi. Svědkyně však mezitím odešla.

V souvislosti s tímto případem se obracíme na ženu, která vandaly viděla, aby kontaktovala linku 158 nebo se osobně dostavila na policejní služebnu v Šafaříkově ulici v Praze 2. Vaše svědectví by mohlo přispět k řádnému objasnění věci. Děkujeme.

Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci se škodou přesahující patnáct tisíc korun. Pokud budou mladíci odsouzeni, hrozí jim trest odnětí svobody v délce až jednoho roku.

por. Mgr. Jan Rybanský - 15. listopadu 2019

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem