Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme svědky loupeže

Policisté dopadli dva muže, kteří jsou stíhaní za loupež. Nyní hledají svědky. 

Ve čtvrtek 31. května se na Sokolovské ulici v Praze 8 na tramvajové zastávce stala loupež, jejíž obětí byla dvaašedesátiletá žena, která doprovázela svého pětiletého vnuka na kroužek. Ve chvíli, kdy chtěla žena nastoupit do tramvaje číslo 25, tak k ní přiskočil muž a z krku jí po chvilkovém zápolení strhl dva řetízky. Následně se dal ještě s dalším mužem, který tam byl s ním, na útěk.

Případem se začali zabývat kriminalisté třetího policejního obvodu a po pachatelích pátrat. O dva dny později si policisté pohotovostní motorizované jednotky kousek od místa činu všimli muže, který odpovídal popisu jednoho z hledaných. Ten se pak k činu doznal, kriminalisté s ním zahájili trestní stíhání pro trestný čin loupež a skončil ve vazbě. Následně se podařilo dopátrat i druhého muže, který tam byl s ním a ten také skončil s obviněním z loupeže ve vazbě.

K řádnému objasnění celé věci by kriminalisté potřebovali kontaktovat svědky celé události. Tedy například cestující, kteří jeli ve čtvrtek 31. května okolo 13. 50 hod. v tramvaji číslo 25 nebo stáli na zastávce Balabenka. Jakékoliv svědectví k události přijmou operátoři tísňové linky 158.

por. Bc. Jan Daněk – 26. 6. 2018

vytisknout  e-mailem