Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme poškozeného

Kriminalisté pátrají po totožnosti muže, kterého v metru napadl již zadržený útočník. 

V souvislosti s incidentem, který se stal v polovině srpna minulého roku ve stanici metra Vysočanská v Praze 9, hledají kriminalisté napadeného muže. Do konfliktu s útočníkem se dostal nedlouho před půlnocí, když se zastal ženy, kterou agresor verbálně napadal. Tomu se to však nelíbilo, a tak otočil zlost k poškozenému. Kopem ho srazil k zemi, a v napadání i nadále pokračoval. Opakovanými údery a kopy útočil na poškozeného jedoucího na eskalátorech i přesto, že mu v tom ostatní bránili. Kriminalisté agresora, který má podobných útoků na svědomí více,  již zadrželi. Nicméně by k dané věci ocenili také svědectví poškozeného. Část útoku i tvář poškozeného zaznamenaly  bezpečnostní kamery uvnitř prostor podzemky.

Touto cestou se obracíme na širokou veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud máte informace, které by vedly k jeho ztotožnění nebo k místu jeho pohybu, kontaktujte linku tísňového volání 158. Tímto žádáme i samotného poškozeného, aby se ozval na linku tísňového volání.

Případ je prošetřován pro podezření z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. V případě, že bude útočník odsouzen, hrozí mu několikaletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 24. ledna 2020 

vytisknout  e-mailem