Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme další oběti

Kriminalisté objasnili dvě loupeže spáchané kuriózním způsobem. Zároveň vědí, že existuje ještě více poškozených a právě ty nyní hledají.  

Kriminalisté z druhého oddělení třetího policejního obvodu v polovině září objasnili poměrně kuriózní případy loupeží. V prvopočátku se detektivové zabývali dvěma na sobě nezávislými, avšak obdobnými oznámeními od dvou poškozených. Oba muži byli v průběhu víkendu od 16. do 17. září v nočních hodinách přímo na ulici osloveni pěticí mladíků s tím, zda neví kolik je hodin, nebo zda by jim nepůjčili zapalovač. Takto mladíci s poškozenými navázali kontakt. V té chvíli na místo přijela žlutá dodávka a muži svou oběť natlačili do vozidla, kde jí během jízdy okradli o mobilní telefon a peníze a vyžadovali sdělení PIN kódu k platební kartě. Ten ale od žádného z poškozených nedostali a tak vozidlo přibrzdili a vyhodili je ven na ulici.

Kriminalisté se případem začali okamžitě zabývat. Jen během několika hodin díky důkladnému prověření městského kamerového systému vypátrali předmětnou dodávku. Ta je pak o dva dny později dovedla na Žatecko, kde postupně zadrželi všech pět podezřelých mužů ve věku od 17 do 43 lety. Po provedeném výslechu detektivové všechny podezřelé obvinili ze dvou trestných činů, a to konkrétně z loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Všichni čtyři plnoletí obvinění jsou stíhaní vazebně a v případě odsouzení jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Pátý, sedmnáctiletý mladík, je stíhán na svobodě a hrozí mu trest poloviční, tedy až pět let vězení.

Kriminalisté ale v průběhu vyšetřování zjistili, že tato skupinka má na svědomí více takových případů. Tito poškození se ale policistům do současné doby nepřihlásili a proto se na ně touto cestou obrací, neboť jejich výpověď je důležitá pro úplné objasnění věci. Jestliže má tedy kdokoli obdobnou zkušenost, byť nemuselo dojít k úplnému dokonání loupeže a zatáhnutí do vozidla, prosíme, aby se policistům ozval na linku 158.

por. Mgr. Iveta Martínková – 14. 10. 2016

vytisknout  e-mailem