Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hlavně nenápadně

Podezřelý muž se lekl policistů, opustil své vozidlo Audi a odjel alternativní přepravní službou. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky projížděli včera krátce před 16 hodinou odpoledne Strakonickou ulicí v Praze 5, kde si na benzínové čerpací stanici povšimli podezřelého vozidla Audi. V momentě, kdy je muž sedící za volantem spatřil, rychle vystoupil z vozidla a odešel. Muž si na místo přivolal vozidlo poskytující přepravní služby a dále své kamarády, kterým předal klíče od Audi. On sám nasednul do alternativní taxislužby a obě vozidla se ve stejný čas rozjela. Policistům toto jednání přišlo podezřelé a na místo si zavolali posily, aby obě vozidla zastavili.

Vůz Audi byl zastaven hlídkou pražské cizinecké policie a to ve Strakonické ulici, poblíž autobusové zastávky Lihovar. Posádku tvořila dvaačtyřicetiletá žena a osmadvacetiletý muž. Za volantem seděla řidička, kterou policisté vyzvali k podrobení se testu na drogy, který byl pozitivní. Při prohlídce policisté nalezli u obou z nich menší množství pervitinu a marihuany. Policisté měli podezření, že se ve vozidle nachází zakázané látky. Z tohoto důvodu si na místo přivolali speciálně vycvičeného služebního psa na vyhledávání drog. Ten označil hned několik míst, kde by se drogy mohly nacházet.  Vůz byl zapečetěn a z místa odtažen. V průběhu několika hodin bude provedena prohlídka jiných prostor.

Vozidlo alternativní taxislužby bylo zastaveno „péjáky“ v ulici K Barrandovu v Praze 5. Podezřelý, který v tu dobu seděl na zadních sedačkách, odmítal opustit vozidlo přepravní služby a tak ho policisté za užití donucovacích prostředků z auta vytáhli a následně zpacifikovali.  Při prohlídce muže policisté nalezli střelnou zbraň s náboji, více než 50 gramů pervitinu a vysokou finanční hotovost. Z tohoto důvodu policisté muže omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu. Devětatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestných činů nedovolené ozbrojování a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Celým případem se v současné chvíli zabývají kriminalisté druhého policejního obvodu.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

3.2.2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem