Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadení lupiče

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu dopadli sériového lupiče, který přepadával ženy v Praze. 

Od konce července tohoto roku se začaly převážně v Praze 10 objevovat případy přepadení žen na ulici. Pachatel postupoval vždy podle stejného scénáře a poté, co si na odlehlém místě vyhlédl starší ženu, tak zaútočil. Ženu nechal nejprve kolem sebe projít a zezadu jí přepadl. Cílem byly vždy kabelky, které přepadené měly na rameni nebo v ruce. Některé ženy vlivem útoku upadly na zem, útočník je vláčel po zemi a o kabelku se s nimi přetahoval. V jednom případě poškozenou dokonce zranil a podvrtnul ji kyčli, což si vyžádalo dvoutýdenní léčbu. Když se muž kabelek zmocnil, tak je prohledal, vzal si z nich peníze a zbytek ještě na místě činu zahodil.

O některých případech jsme v rámci pátrání po pachateli informovali:

http://www.policie.cz/clanek/sprava-hl-m-prahy-zpravodajstvi-prepadeni-seniorky.aspx

http://www.policie.cz/clanek/loupez-na-ulici-110092.aspx

Kriminalisté při prošetřování těchto případů mimo jiné získali i DNA lupiče a zjistili, že se jedná o muže ze Slovenska, který tam byl v minulosti za násilnou a majetkovou trestnou činnost odsouzen. Díky tomu se jim podezřelého povedlo zadržet na jedné z ubytoven v Praze 10. Muž pak skončil na služebně kriminalistů, kde se při výslechu ke všem devíti přepadením, která spáchal v průběhu jednoho měsíce, přiznal. Také uvedl, že peníze, které uloupil skončily ve výherních automatech. Celkově loupežemi způsobil škodu dosahující téměř třicet tisíc korun.  

Kriminalisté z 3. oddělení čtvrtého policejního obvodu zahájili s dvacetiletým mužem trestní stíhání pro trestné činy loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Muž trestnou činnost přiznává. Stíhání je vedeno vazebně.

por. Bc. Jan Daněk – 13. 9. 2016

vytisknout  e-mailem