Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Další případ týmu Krystal

Pražští policisté zadrželi dealera, který prodal turistovi dávku kokainu. Přihlížející lidé policisty odměnili potleskem. 

V úterý 24. září krátce po jednadvacáté hodině zadrželi policisté prvního policejního obvodu v Týnské ulici v Praze 1 dvacetiletého prodejce drog. Policisté v civilu si všimli, jak dealer prodal pětadvacetiletému turistovi dva sáčky s drogou. Když k mužům přišli a prokázali se, že jsou policisté, dal se prodejce drog na útěk. Toho však policisté dostihli a za použití donucovacích prostředků zpacifikovali. Celý tento zákrok se odehrál před zahrádkou restaurace a několik lidí, kteří ho sledovali, následně policisty odměnili potleskem. Policisté na místě zjistili, že prodejce drog prodal turistovi dávku kokainu, za kterou inkasoval pět tisíc korun. Provedenou expertízou Odboru kriminalistické techniky a expertíz pražské policie bylo zjištěno, že droga obsahovala kokain a dále levamisol, který se primárně používá k odčervení zvířat, tropanový alkaoid, který patří mezi velmi prudké jedy a acetamid, který se používá při výrobě plastických hmot.

Dvacetiletý dealer byl již odsouzen ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a  psychotropními látkami a jedy, za což byl odsouzen k pěti letům s podmíněným odkladem.. Za tento trestný čin byl rozhodnutím soudu vyhoštěn z České republiky.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová – 10.11.2019

vytisknout  e-mailem