Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Chtěl podplatit policisty

Běžná silniční kontrola skončila podezřením ze tří trestných činů. Řidiči teď hrozí až šestileté vězení. 

V neděli v podvečer si policisté pohotovostní motorizované jednotky všimli v ulici Za Kovárnou luxusního Mercedesu. Jelikož jel jeho řidič danou lokalitou, tedy poměrně úzkou uličkou, znatelně razantně, rozhodli se policisté vozidlo zastavit a muže za volantem zkontrolovat.

Policisté proto vozidlo dojeli a rozblikali modré majáky a červený nápis STOP POLICIE. Řidič Mercedesu sice znatelně zpomalil, ale zcela zastavit auto se mu podařilo až v ulici U svornosti.

Avšak k překvapení policistů řidič po zastavení auta z vozu vystoupil, uzamkl ho a začal odcházet od policistů pryč. Péjáci ho tedy doběhli a přivedli zpět k policejnímu vozu. Během toho jim řidič tvrdil, že on vlastně žádné vozidlo neřídil a tudíž nechápe, proč by měl dokonce ukazovat doklady.

Během následné zevrubné kontroly policisté zjistili, že čtyřiatřicetiletý muž z Ukrajiny má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Navíc kontrolovaný vykazoval známky ovlivnění alkoholem, nebo jakoukoliv psychotropní látkou, avšak test, nebo lékařskou prohlídku spojenou s odběrem tělních tekutin odmítal.

Při tom se celou situaci snažil řešit úplně jinak. V průběhu zákroku nabídl policistům úplatek ve výši pět tisíc korun, kdy tuto nabídku ještě následně zopakoval. Cílem tohoto jeho jednání bylo přimět policisty, aby jeho protiprávní jednání neřešili a prakticky dělali, že čtyřiatřicetiletého muže vůbec nepotkali.

To policisté jednoznačně odmítli a posléze muže předvedli na policejní služebnu pro podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látka a podplácení.

Pokud zadržený stane před soudem a bude shledán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na šest let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 14. 6. 2016

vytisknout  e-mailem