Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Alkohol, drogy, mládež

V pátek večer proběhla rozsáhlá policejní kontrola ve klubu, který se prezentoval vstupem od šestnácti let a soutěží o to, kdo nadýchá víc alkoholu. 

Policisté z obvodního ředitelství Prahy I se v noci z pátka na sobotu zaměřili na klub v Praze 7, kde je zaujala soutěž s názvem Tester party. Jejím principem bylo nadýchat co nejvíce promile alkoholu a vyhrát hlavní cenu, jejíž výherce se vyhlašoval ve dvě hodiny ráno. Bezmála třicet policistů a tři jednotky speciální pořádkové jednotky provedli v tomto klubu kontrolu a na jejím konci zjistili devětadvacet mladistvých pod vlivem alkoholu. Čtrnáct z nich nadýchalo přes jednu promili, ale nechyběly ani hodnoty dosahující bezmála dvou promilí alkoholu v dechu. Absolutní vítězkou naší ,,soutěže“ se stala šestnáctiletá dívka, která nadýchala 2.14 promile a tímto výsledkem se dostala na naprostý vrchol klubové soutěže. Její radost z výhry však nesdíleli její rodiče, kteří si pro ni museli v noci přijet na policejní služebnu. 

Policisté každý případ zadokumentovali, informovali Orgán sociálně - právní ochrany dětí a podnapilé mladistvé předali jejich zákonným zástupcům.

Dalšími potencionálními výherci večera jsou barmané, kteří dětem podávali alkohol a pro ně může být hlavní výhrou v případě odsouzení za trestný čin podání alkoholu dítěti, až jeden rok za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 17. ledna 2023

vytisknout  e-mailem