Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o poskytnutí následujících informací. 

dotaz 1) Kolik policistů mělo za posledních 12 měsíců přístup k návodu k obsluze měřiče rychlosti.   

ad 1) K datu podání žádosti se jedná o 35 policistů.

dotaz 2) Sdělte, kolik máte v užívání všech přístrojů společnosti Sorneco, kolik k nim máte návodů.

ad 2) Jeden silniční rychloměr s jedním návodem.

dotaz 3) Jak je zabezpečeno, aby nikdo nemohl pořídit kopii tohoto návodu, kde je uložen a jak je chráněn, poskytněte kopii evidence kdo, kdy a na jak dlouho měl tento návod k dispozici. 

ad 3) Není zabezpečeno, souvisí s povinností policistů dodržovat zákony a služební předpisy, návod je uložen u radarové soustavy, evidence není vedena, přístroj může použít jen proškolený policista.

dotaz 4) Pokud není návod uložen u konkrétního zařízení, jakým způsobem se obsluha dozví potřebné informace k nastavení a obsluze zařízení. 

ad 4) Návod je uložen u předmětné radarové soustavy.  

dotaz 5) Jak často jsou hlídky kontrolovány a přezkoušeny přímo v terénu, že návod znají nazpaměť.  

ad 5) viz odpověď k otázce č. 4).

dotaz 6) Poskytněte kopii žádosti směrované na firmu Sorneco a odpovědi a kopii obálky datové zprávy, prokazující pod jakým ID, v jaký den a hodinu došlo k odeslání těchto dokumentů.  

ad 6) Kopie byly žadateli poskytnuty v anonymizované podobě.

dotaz 7) Jakým způsobem se kontroluje, že policisté nesdělují nikomu nepovolanému utajované informace k použití přístroje, kolik kontrol a s jakým výsledkem bylo provedeno za posledních 10 let.

ad 7) Kontroly nejsou prováděny, poučení je součástí návodu, policisté jsou povinni dodržovat zákony a služební předpisy.

dotaz 8) Co bránilo zastavovat vozidla bezprostředně po zjištění přestupků, v čem je spatřováno nebezpečí zastavovat vozidla na rovném úseku dvouproudé minimálně vytížené komunikace.

ad 8) Mohlo by dojít k ohrožení bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, konkrétní podmínky vyhodnocují policisté namístě.

vytisknout  e-mailem