Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

"STOP MAJETKOVÉ TRESTNÉ ČINNOSTI!"

        Majetková trestná činnost vykazuje dlouhodobý statistický nárůst především v oblasti kapesních krádeží, vykrádání a krádeží automobilů. Tento jev je nejzřetelnější na frekventovaných místech (kapesní krádeže v městské hromadné dopravě, obchodních centrech, vykrádání obydlí na sídlištích i v zástavbě rodinných domů, vykrádání a krádeže vozidel na sídlištních parkovištích i u obchodních center atd.). Z poznatků od občanů vyplývá, že tento problém vnímají velice negativně, většina lidí proto vítá všechny preventivní aktivity ze strany policie, včetně poskytování rad a doporučení, jak mohou ochránit svůj majetek a předejít tak možnosti stát se obětí této trestné činnosti. Cílem tohoto projektu je poskytnout občanům základní a ucelené preventivní rady z oblasti majetkové trestné činnosti 
        Preventivní aktivity probíhají formou akcí určených pro veřejnost např. na prostranstvích před obchodními centry, umístěním stánku s informačními materiály pro občany; vylepením tématických plakátů uvnitř OC (např. v blízkosti pokladen, na nákupních košících, na plochách určených pro reklamu atd.); kontrolou zaparkovaných vozidel, kterou provádí policisté z MOP nebo OHS, zaměřenou na zabezpečení vozidel a věcí ponechaných uvnitř. Akce probíhají celoročně, především v období vánočních a velikonočních svátků, v období dovolených nebo prodloužených víkendů.
        Projekt byl realizován v rámci Krajského programu prevence kriminality v roce 2009, za finanční spoluúčasti hlavního města Prahy.   

vytisknout  e-mailem