Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jezdíme s úsměvem

Projekt v oblasti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu  

Projekt „Jezdíme s úsměvem“ probíhal několik let jako regionální akce v Českých Budějovicích a v celorepublikovém měřítku byl realizován poprvé v roce 2005.
Navazuje na dobré zkušenosti z předcházejících let s projektem „Jablko nebo citron“ a je založen na spolupráci pracovníků preventivně informačních skupin, služby dopravní policie, základních škol a partnera projektu, jímž je Česká pojišťovna, a. s.
Projekt je realizován každoročně během čtyř měsíců v období květen až říjen s výjimkou letních prázdnin. Základem dopravně bezpečnostní aktivity je dopravní akce, při níž se na hodnocení řidičů podílejí i děti ze základních škol. Řidiči za své chování v silničním provozu po zhodnocení policisty dostávají od dětí obrázky zamračeného nebo usměvavého autíčka. Preventivní účinek akce se také zvyšuje jejím uveřejněním tj. díky přispění médií.

Každoročně se do tohoto projektu zapojuje i východočeská policie.

V první polovině června 2009 se mohli opět setkat řidiči i jiní účastníci silničního provozu na východočeských silnicích s projektem "Jezdíme s úsměvem".  Celorepublikový projekt, který je zaměřen na oblast bezepečnosti a plynulosti v silničním provozu, proběhl ve spolupráci Policie ČR a České pojišťovny za účasti vybraných základních škol s děmti již počtvrté. O tom, jak probíhal v našem regionu, naleznete zde.

 

 

vytisknout  e-mailem