Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sportovní úspěchy ostravských policistů

MŘP Ostrava 

Dne 21. 11. 2018 se v Praze na Folimance uskutečnilo Mistrovství České republiky Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky v judu. Na tuto událost se do místa konání sjeli judisté z elitních útvarů celé ČR. Nechyběli zástupci SPJ, ZJ, či instruktoři odborné přípravy. Městské ředitelství Ostrava reprezentovali policisté pprap. Tomáš Klinec
a pprap. Filip Walter z Obvodního oddělení Ostrava – Přívoz.  Kolegové se nabité konkurence nezalekli a z turIMG_1018.jpgnaje se vrátili jako medailisté.
Letošní ročník probíhal společně se soutěží v jiu-jitsu. Mnozí závodníci využili možnosti dvojího startu a kromě své disciplíny přidali i start v judu, které má s tímto sportem mnoho společných prvků. U tradičních judistů vzbudili tito zápasníci respekt a to hlavně precizní technikou v boji na zemi.
Pprap. Filip Walter startoval v kategorii -90 kg. Po rychlém úvodním zápase, který ukončil držením na zemi, jej v semifinále čekal favorit a pozdější vítěz této váhy. Walter mu vzdoroval pouze chvíli a po krásném chvatu goši guruma se proletěl rovnou na záda.
Tato prohra jej odsunula do zápasu o třetí místo, který rovněž ukončil rychlým chvatem
a následným držením na zemi. Z Prahy si tedy přivezl bronzovou medaili.
O poznání těžší boje zvládl na výbornou pprap. Tomáš Klinec ve váze -81 kg.
Tři vyrovnané bitvy již od čtvrtfinále prokázali jeho skvělou fyzickou připravenost. V semifinále se o jeho výhře muselo rozhodovat až v prodloužení. Třešničkou na dortu se však stal finálový zápas, kdy minutu před koncem ještě prohrával na trestné body. Těsně před koncem zápasu však dostal soupeře pod obrovský tlak a nakonec jej hodil svou osobní technikou de asi harai. Svou kategorii tedy vyhrál a domů dovezl zlato.


prap. Pavel HIrubý Dis.

vytisknout  e-mailem