Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sportovní úspěch policisty ÚOKFK SKPV

Policista ÚOKFK SKPV zvítězil na prestižní soutěži policejních střelců z celého světa 

             Ve dnech 31. července – 9. srpna 2009 se v kanadském Vancouveru uskutečnily Světové policejní a hasičské hry. Těchto her, které se konají jednou za dva roky, a které zaznamenaly ve své historii rekordní účast 10,5 tisíce závodníků z 55 zemí světa, se zúčastnilo i několik zástupců Policie České republiky. Každý ze sportovců se zúčastnil jedné z 65 soutěží, které se v dějišti her odehrávaly. Bližší informace lze nalézt na internetové adrese www.2009wpfg.ca.
 
            Střelbu z krátkých zbraní reprezentovaly hned dvě různé soutěže (Pistol Police Action – PPA a Pistol Police Combat - PPC). Každá z těchto dvou soutěží pak byla ještě rozdělena do několika dalších kategorií (muži, ženy, pistole, revolvery, senioři, týmy, apod.). Za Policii České republiky se jednotlivých disciplín zúčastnil i kpt. Ing. Zdeněk Němeček z ÚOKFK SKPV, který patří k nejlepším světovým střelcům z revolveru, o čemž svědčí i jeho loňské vítězství v této disciplíně na otevřeném mistrovství světa v praktické střelbě (IPSC). I když ve Vancouveru byla jednotlivá pravidla ve srovnání s praktickou střelbou mírně odlišná, podařilo se Zdeňku Němečkovi zopakovat loňský světový triumf v soutěži PPA v kategorii 50+ a navíc zvítězil v této soutěži i celkově. K tomu přidal ještě jedno druhé místo a dvě třetí místa v jednotlivých disciplínách soutěže PPC.
 
            Oficiální fotogalerii k Světovým policejním a hasičským hrám 2009 můžete nalézt na internetové adrese www.wpfgphotos.com.
 
pplk. Mgr. Roman Skřepek
rada ÚOKFK SKPV
Odkazy do noveho okna

SDC10178

Zdeněk Němeček při střelbě 

Detailní náhled

SDC10179

Bližší pohled na střelce 

Detailní náhled

SDC10349

Zdeněk Němeček (uprostřed) s vyhranými m... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem