Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Sportovní den s Městskou policií“

Hradec Králové v okolí rybníku Biřička  

Dne 30. září 2010 se v Hradci Králové u rybníku Biřička konal II. ročník sportovního dne, jehož organizace se opět chopila Městská policie Hradec Králové. Závodu se účastnilo na 50 tříčlených družstev žáků druhého stupně 11 základních škol z Hradce Králové. Závodníci ze startu vybíhali po jednotlivých družstvech v časových intervalech. Družstva měla pedagogický doprovod a některá i fanoušky ze své školy. Proto se v prostoru startu a cíle pohybovalo velké množství školáků, kteří buď čekali na start, již měli „odběhnuto“ nebo se jednalo o publikum.
A právě pro tyto účastníky bylo v prostoru startu několik prezentačních stanovišť. Jednalo se o stanoviště oddělení BESIP, Oblastní spolek Českého červeného kříže Hradec Králové, Vojenská policie , Dům dětí a mládeže Smiřice, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Hradec Králové - Plačice, Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Hradec Králové a samozřejmě prezentačně informační stanoviště Policie České republiky, kde na mládež čekal policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové, policista dopravního inspektorátu a policista z obvodního oddělení.

Na tomto stanovišti se žáci měli možnost seznámit s běžnou policejní výstrojí, s výstrojí policisty zařazeného v pořádkové jednotce, policejním vozidlem, či motocyklem. Dále si zde mohli zasoutěžit ve třech soutěžích a to v dopravních testech, doplnění výbavy jízdního kola na čas (ústní uvedení chybějících součástek či výbavy), nebo v odhadu vzdálenosti, která byla poté přesně ověřena měrným kolečkem, které užívají policisté například při měření místa dopravní nehody.
Velkou atrakcí pro děti byla figurína nesoucí pracovní jméno Karel, která byla oděná právě do protiúderového kompletu pořádkové jednotky. U této si děti tedy měly možnost prohlédnout, jak je takový policista chráněn při zákroku. Ze stanoviště si žáci odnášeli omalovánky, vystřihovánky, letáky se správnou výbavou jízdního kola, psací podložky nebo samolepky vše tématu Policie České republiky.



fotogalerie ze sportovního dne zde


článek z předchozího ročníku

 

nprap. Jan Čížkovský
1. října 2010
 

vytisknout  e-mailem