Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sportovní den IZS - pozvánka

Jihočeští policisté organizují 22. září 2011 pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Sportovní den složek IZS a dalších partnerů.  

Hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola převzal záštitu nad I. ročníkem Sportovního dne Integrovaného záchranného systému, který organizuje Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje.


Sportovní den IZS a dalších záchranářských složek i spřátelených organizací se uskuteční v areálu Sportovního klubu policie České Budějovice v Kubatově ulici a to ve čtvrtek 22. září 2011. Slavnostní zahájení je plánováno na osmou hodinu a sportovní klání odstartuje hejtman Jihočeského kraje společně s krajským policejním ředitelem. Na jednotlivé sporty se přihlásily týmy deseti složek a to: Policie ČR, Hasičský záchranný sbor, Zdravotnická záchranná služba, Krajský úřad Jihočeského kraje, Městská policie České Budějovice, Armáda ČR, Celní ředitelství České Budějovice, Horská služba České republiky, Správa Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava a také Krajské státní zastupitelství České Budějovice společně s Krajským soudem České Budějovice.


Sportovní týmy vyjmenovaných složek se spolu utkají v turnajích malé kopané, florbalu a beachvolejbalu. Na turnaj v malé kopané se přihlásilo osm týmů, do florbalu šest týmů a na beachvolejbal také šest týmů.


Kolem čtvrté hodiny odpolední by měl být znám vítěz jednotlivých disciplín a také samozřejmě celkové pořadí. Tento sportovní den záchranářských a dalších složek je součástí náročné fyzické a každodenní přípravy jednotlivých sportovců. Fyzickou kondici pak uplatňují v profesním životě. I lékaři musí kolikrát na cestě za pacientem překonat náročný terén či jsou někdy hasiči spouštěni na laně ke zraněnému do nepřístupných míst.


Sportovci z několika oborů důležité lidské činnosti se také při tomto zápolení lépe poznají, vzniknou přátelství a služba v terénu bude snazší. I to je cílem sportovního dne. Jihočeská policie již v loňském roce uspořádala jakýsi nultý ročník sportovního dne a to v ledním hokeji. Hokejového klání se zúčastnili policisté, hasiči, lékaři a vězeňská služba. Policisté vyhráli, o to náročnější pro ně bude letošní klání, obhájí své loňské prvenství?

 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

20. září 2011

 

vytisknout  e-mailem