Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spolupráce s USA

Detektivové z úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR se ve spolupráci s kolegy Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje podíleli na rozsáhlém zatýkání, které se na žádost Spojených států amerických realizovalo v České republice, Rumunsku, Velké Británii a Kanadě.  

V rámci celé mezinárodní akce byla v uvedených státech zadržena skupina mužů, kteří jsou podezřelí ze zapojení do mnohamilionových internetových podvodů v podobě fiktivních prodejů luxusních aut a nemovitostí prostřednictvím amerických webových serverů.
 
V rámci této akce byl dne 4. 12. 2012 v Praze zadržen jeden muž rumunské státní příslušnosti, který pro tuto skupinu vyráběl padělané doklady. Při domovní prohlídce bylo u muže zajištěno velké množství padělaných cestovních dokladů zemí celého světa, včetně technického vybavení k jejich výrobě. V bytě byly zajištěny také dvě střelné zbraně a střelivo. Zbraně budou podrobeny kriminalistické expertize, zda s nimi na území České republiky nebyla páchána trestná činnost. Při samotném zadržení, které provedli detektivové cíleného pátrání, byl muž tak překvapen, že při zatýkání nekladl žádný odpor.
 
Zadržený Rumun je v současné době v cele předběžného zadržení a byly zahájeny příslušné kroky k jeho vydání do USA, kde mu hrozí trest odnětí svobody 30 až 40 let.
 
Naši detektivové na celé akci velice úzce spolupracovali s agenty FBI, kteří vyjádřili své poděkování.
 
 
kpt. Mgr. Zuzana Součková
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
6. prosince 2012

vytisknout  e-mailem