Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spolumajiteli litvínovské firmy přišel výhrůžný dopis s výbušninou

1. února 2012 12:22, aktualizováno 13:16 Policie evakuovala ulici S. K. Neumanna v Litvínově. Spolumajitel jedné z firem, které tam sídlí, dostal balíček s výhrůžným dopisem a podezřelým elektronickým zařízením. Pyrotechnik později zjistil, že v něm byla i výbušnina. Policie ulici uzavřela, a nemohly proto jezdit ani tramvaje.  

Policejní pyrotechnik. Ilustrační foto | foto: AP
"Balíček našel kolem sedmé ráno majitel jedné litvínovské firmy na zahradě u svého rodinného domu. Byl adresovaný jeho společníkovi. Tak mu ho vzal do práce," řekla policejní mluvčí Ludmila Světláková.
Když spolumajitel zásilku okolo desáté hodiny otevřel, našel v ní kromě výhrůžného dopisu zařízení, které připomíná nástražný systém. Okamžitě proto zavolal policii.
Policie z budovy, kde má sídlo několik firem, evakuovala 35 lidí. "Frekventovaná ulice S. K. Neumanna musela být kvůli bezpečnosti uzavřena a byla přerušena i tramvajová doprava," poznamenala Světláková.
Přivolaný pyrotechnik poté zjistil, že je v balíčku funkční výbušnina. "Nebyla ale zapojená na baterku, takže k výbuchu dojít nemohlo," konstatovala mluvčí.
Policisté ulici znovu otevřeli ve 12:50 hodin. Pyrotechnik nástražný systém odvezl a policisté od spolumajitele převzali výhružný dopis.
Podle informací z místa přišla zásilka do firmy, ve které působí lidé, kteří byli v minulosti stíháni za krácení daní při obchodování s naftou.
Firma, do které přišla zásilka s výbušninou, sídlí v areálu na okraji Litvínova.
Autor: alh
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/spolumajiteli-litvinovske-firmy-prisel-vyhruzny-dopis-s-vybusninou-1er-/krimi.aspx?c=A120201_120828_usti-zpravy_alh
 
 
 
 
 
 
 
 
Policie obvinila muže, který hodil podnikateli k domu dopis s bombou
24. února 2012  11:30,  aktualizováno  16:03
Policie obvinila 37letého muže z toho, že 1. února hodil na zahradu podnikatele z Litvínova výhrůžný dopis s výbušným zařízením. Muže zatkla ve čtvrtek večer v Braňanech na Mostecku zásahová jednotka v jeho autě. Dům mu prohledala policejní jednotka s pyrotechniky a psovody.
Policejní pyrotechnik. Ilustrační foto | foto: AP
"Zadržení proběhlo rychle a hladce. Cílem domovní prohlídky bylo prověřit a zajistit důkazní materiály," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.
Podezřelý balíček našel na své zahradě muž, který mimo jiné spoluvlastní areál technických služeb v Litvínově. Zásilka byla adresovaná jeho společníkovi. Když ji otevřeli, našli uvnitř výhrůžný dopis a elektronické zařízení připomínající spínač k bombě. Pyrotechnik později potvrdil, že šlo o skutečnou výbušninu. Nemohla prý ale explodovat, protože zařízení nebylo zapojené (o zásilce více zde).
"Motivem muže bylo získání peněz. Policejní komisař ho dnes odpoledne obvinil ze zvlášť závažného zločinu vydírání a přečinu nedovoleného ozbrojování a státnímu zástupci podá podnět na jeho vazební stíhání," poznamenala mluvčí.
Muži nyní hrozí vězení na dva až osm let.
Autor: alh
Zdroj: http://usti.idnes.cz/policie-obvinila-muze-ktery-hodil-podnikateli-k-domu-dopis-s-bombou-1p4-/usti-zpravy.aspx?c=A120224_1738514_usti-zpravy_alh

vytisknout  e-mailem