Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Spolujezdkyně se připoutala v autě až po zaplacení pokuty, o hodinu později jí bezpečnostní pás zachránil život

KRAJ - Nad ženou bděli všichni svatí a my. 

Od čtvrtka do neděle proběhla na území naší republiky rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce, jejíž cílem bylo podpořit bezpečnost všech účastníků silničního provozu o posledním prázdninovém víkendu. Dopravní policisté na Českolipsku tuto ambici naplnili hned v pátek, když zastavili vozidlo tovární značky Citroen C 3 v obci Stružnice proto, že spolujezdkyně na předním sedadle nebyla připoutaná bezpečnostním pásem. Ženě za to uložili pokutu ve výši 200 korun a současně jí domluvili, aby bezpečnostní pás používala, protože jí může při nehodě zachránit život. nehoda 4nehoda 4

V tu chvíli ještě netušili, jak brzo se o tom sama přesvědčí. Zhruba o hodinu později je operační důstojník vyslal k dopravní nehodě,  a když dorazili na místo, nevěřili svým očím. V obci Jezvé  se střetla tři vozidla a  nejvíc poškozené auto byl právě citroen, který ten den kvůli nepřipoutané pasažérce zastavili. Ke karambolu došlo potom, co vozidlo značky Citroen C 5,  jedoucí v koloně,  zastavilo, aby odbočilo na pozemek u silnice. Za ním jedoucí řidič Citroenu C 3 na něj  včas zaraegoval,  ale  zezadu pak  do něj  nabourala Škoda Roomster, jejíž řidič vůz nedobrzdil a narazil citroen na  odbočující auto.

V té době byla spolujezdkyně na předním sedadle Citroenu C 3  naštěstí už připoutaná. Kdyby jí dopravní hlídka ve Stružnici nedomluvila, zřejmě by tuto nehodu bez zapnutého bezpečnostního pásu nepřežila. Utrpěla jen méně vážná zranění, se kterými je hospitalizovaná v českolipské nemocnici. Ona sama to vnímá jako velký zázrak. V péči lékařů skončil i řidič Škody Roomster, jeho do nemocničního zařízení transportovala zdravotnická záchranná služba vrtulníkem.

V České republice v loňském roce zemřelo při dopravních nehodách 90 lidí, kteří  během jízdy nepoužili bezpečnostní pás, dalších 184 nepřipoutaných lidí se zranilo těžce.

1. 9. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

nehoda 1

nehoda 1 

Detailní náhled

nehoda 4

nehoda 4 

Detailní náhled

nehoda 3

nehoda 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem