Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Společný postup proti výtržníkům

Dnes 24. února 2010 se konala společná tisková konference Ministerstva spravedlnosti ČR, Policie ČR, Probační a mediační služby ČR a Českomoravského fotbalového svazu v souvislosti s alternativním trestem „zákaz vstupu na sportovní, kulturní a jiné akce“, který zavedl nový trestní zákoník, a chystaným začátkem jarní části fotbalové ligy. 

Za Policii ČR se tiskové konference zúčastnili policejní prezident genmjr. Oldřich Martinů a náměstek policejního prezidenta pro vnější službu plk. Ivan Bílek, Ministerstvo spravedlnosti ČR bylo zastoupeno ministryní Danielou Kolářovou, Probační a mediační služba ČR ředitelem Pavlem Šternem, Českomoravský fotbalový svaz bezpečnostním manažerem Miroslavem Platilem.
 
Nový alternativní trest řeší mimo jiné i problémy s agresivními fanoušky sportovních klubů. Policie ČR hraje v celém systému nezastupitelnou roli. Od policistů budou přicházet informace o rizikových sportovních a kulturních akcí a zároveň to bude policie, kdo dá Probační a mediační službě ČR zpětnou informaci o plnění podmínek stanovených soudem při uložení trestu. Týkat se to bude i mladistvých pachatelů trestných činů, kterým může být vedle tohoto trestu uloženo i výchovné opatření.
 
„Slibujeme si od toho především zvýšení bezpečnosti na stadionech a větší komfort pro ty, kteří se jdou na stadion pouze podívat na zápas,“ prohlásil na tiskové konferenci policejní prezident.
 
Tiskovou zprávu Ministerstva spravedlnosti ČR k dané problematice najdete zde.
 
 
 
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR

vytisknout  e-mailem