Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Společné vloupání

CHOMUTOVSKO - Kamarádi do garáže vnikli spolu; Pozor na kapsáře. 

Z trestného činu krádeže jsou obviněni 31letý Chomutovan společně se svou o rok mladší kamarádkou, která je také z Chomutova. Policisté zjistili, že se dotyční o prázdninách společně vloupali do garáže v ulici Bezručova. Dovnitř měli vniknout násilím. Odcizit měli různé věci, například bourací kladivo, prodlužovací kabel, sadu nářadí, navigaci, ale i láhev „tvrdého“ alkoholu. Celkově byla způsobená škoda vyčíslena na cca 15 tisíc korun, další přibližně šestitisícová škoda měla vzniknout poškozením zámku a vrat při násilném vniknutí.

Obviněné ženě hrozí u soudu v případě prokázání viny za trestný čin krádeže až dvouleté odnětí svobody. Její „kolega“, který se měl vloupání dopustit i přes nedávné potrestání za podobné jednání, by mohl u soudu vyslechnout až tříletý trest.

Pozor na kapsáře

Jirkovští policisté šetří krádež, ke které došlo před pár dny v supermarketu. Neznámý pachatel tam okradl zákazníka, když platil nákup u samoobslužné pokladny. Využil nepozornosti platícího muže a z kapsy jeho mikiny mu vytáhl mobilní telefon (iPhone) v hodnotě předběžně vyčíslené na 27 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení a po pachateli pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu za krádež až dvouletý trest.

V této souvislosti a v návaznosti na již tradičně větší množství lidí v obchodech a jejich okolí v době nynějších předvánočních nákupů, upozorňujeme občany, aby si své osobní věci o to více hlídali. Buďte obezřetní, kapsáři stačí k získání jeho úlovku, ať už třeba z kapsy oděvu nebo z nestřeženého nákupního vozíku či košíku, opravdu jen okamžik.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 2. prosince 2022

vytisknout  e-mailem