Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Společně pro bezpečnost

Polsko-česká policejní spolupráce v Euroregionu Praděd je název projektu Krajského ředitelství policie v Opole. 

Jedná se o první projekt, který je realizován v plném rozsahu kraje Opole. Jeho hlavním cílem je zlepšení bezpečnosti Euroregionu Praděd tím, že policie Polské a České republiky zvýší spolupráci a tím efektivitu působení.

Projekt vznikl na základě spolupráce opolské policie s Krajským ředitelstvím policie v Olomouci. Cílem projektu je zvýšení bezpečí v České republice, zlepšení komunikace mezi službami naší země a posílení spolupráce v příhraniční oblasti.

Zajištění bezpečnosti obyvatel a turistů v oblasti Euroregionu Praděd je základním úkolem polské i české policie. Od vstupu obou zemí do schengenského prostoru, Euroregion Praděd navštěvuje stále více turistů, proto jsou kladeny rostoucí požadavky obyvatel na efektivnost služeb týkající se zajištění bezpečnosti. Policie obou zemí mají vyvinuté strategie pro společné operace, avšak doposud nebyly řádně procvičené.

Projekt "Společně pro bezpečnost umožní ověřit česko-polskou spolupráci a implementovat případné změny tak, aby byla zajištěna vyšší efektivnost spolupráce. Policisté budou vyškoleni společně, mimo jiné v oblastech jako je hledání pohřešovaných osob a přeshraniční pronásledování. Tyto společné akce se budou také vztahovat na ochranu života a ochranu majetku při přírodních katastrofách, pomoc při krizové komunikaci nebo zabezpečení hromadných akcí na obou stranách hranice. 

Ve dnech 11. a 12. října 2011 se uskuteční dvoudenní setkání, při kterém budou policisté provádět cvičení a bude zakončeno závěrečným seminářem. Dne 23. listopadu 2011 bude navazovat  hodnotící konference, která shrne průběh realizace cvičení. 

Celkové náklady na projekt činí řádově 45 500 zlotých, kdy více než 9 000 Euro byla získána dotace z Fondu Mikroprojektů, Operačního programu Česká republika – Polsko 2007 – 2013 v Eruroregionu Praděd. 
 

por. Bc. Gabriela Valášková

komisař odboru mezinárodních vztahů

14. září 2011

Odkazy do noveho okna

PICT0015

PICT0015 

Detailní náhled

spolupráce

spolupráce 

Detailní náhled

spolupráce

spolupráce 

Detailní náhled

spolupráce

spolupráce  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem