Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Společné hlídky zadržely v Sasku nelegální migranty

LIBERECKO - Ti do Evropy cestují bez dokladů totožnosti. 

Dne 14. října slavnostně otevřeli novou služebnu cizinecké policie v Hrádku nad Nisou zástupci vedení Krajského ředitelství policie  Libereckého kraje spolu s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou a starostou Hrádku nad Nisou Josefem Horinkou.

Nově zrekonstruovaná budova se stala kvalitním zázemím pro české a saské policisty, kteří v regionu vykonávají svou službu v takzvaných společných hlídkách. Jejich úkolem je nejen působit preventivně před pácháním přeshraniční majetkové a drogové trestné činnosti, ale také reagovat na aktuální bezpečnostní rizika.  Mezi ně například patří i kontrola nelegální migrace.zadržení nelegální uprchlícizadržení nelegální uprchlíci

Od poloviny srpna do dnešního dne společné česko-německé hlídky při službě v  Sasku zadržely 12 nelegálních migrantů pocházejících ze Sýrie a Egypta. Naposledy hlídky vypátraly a zadržely dvojici cizinců, kteří se před nimi ukrývali v lesních křovinách  u městečka  Weinau nedaleko silnice B 99. Oba mladí muži u sebe neměli žádné doklady a tvrdili o sobě, že jsou syrskými státními příslušníky. Nakonec se ukázalo, že se jedná o Egypťany.

Aktivní služba společných česko-německých hlídek v pohraničí je obzvláště v této době pro bezpečnost občanů obou zemí velmi důležitá.

25. 10. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

zadržení nelegální uprchlíci

zadržení nelegální uprchlíci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem