Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Společné hlídky v Prachovských skalách

JIČÍNSKO – Nejcennější místa Prachovských skal střeží před neukázněnými turisty ochránci přírody společně s policisty. 

společná hlídka v Prachovských skaláchspolečná hlídka v Prachovských skaláchPolicisté obvodního oddělení Jičín a Sobotka společně se strážcem chráněné krajinné oblasti - přírodní rezervace Prachovské skály se od dnešního dne intenzivně zaměří na dodržování pravidel chování v chráněné krajinné oblasti. Nejen krásná příroda, ale také začínající příznivé počasí zvyšují návštěvnost této atraktivní lokality. Kombinované terénní hlídky se budou pohybovat v nejcennějších a zároveň v nejvyhledávanějších lokalitách chráněné krajinné oblasti ve složení jednoho strážce společně s jedním policistou. Společně budou dohlížet na případné porušování ustanovení vyplývající ze zákona o ochraně přírody a krajiny.

Jelikož se ne všichni návštěvníci Prachovských skal chovají bezpečně a zodpovědně, budou se hlídky kromě ochrany přírody zaměřovat i na prevenci proti zbytečným úrazům a náročným zásahům a na správné parkování motorových vozidel. V této souvislosti bychom chtěli upozornit řidiče, aby byli ohleduplní k ostatním a svá vozidla parkovali jen na místech k tomu určených, a to z důvodu bezpečného průjezdu vozidel IZS.

SOS bod.jpgSOS bod.jpgPřipomínáme návštěvníkům skalních lokalit, aby při své návštěvě pamatovali vždy na vlastní bezpečí i bezpečí ostatních a k přírodě se chovali ohleduplně. 


Jestliže se ocitnete v Prachovských skalách v nouzi, navedou vás SOS body! Jedná se o tzv. záchranné body, které se nacházejí v místech, kde se kříží hlavní cesty. Pomáhají s orientací v terénu nejenom ztraceným lidem, ale také záchranným složkám. Podle nich je možné určit, jaká technika se na místo dostane, případně jaké je v oblasti radiové spojení. Záchranné body zpravidla obsahují číslo bodu, název a kontaktní údaje na složky IZS.

Rozmístění SOS bodů zde

por. Ing. Eliška Majerová
10.5.2022, 11:00

Odkazy do noveho okna

společná hlídka v Prachovských skalách

společná hlídka v Prachovských skalách 

Detailní náhled

společná hlídka v Prachovských skalách

společná hlídka v Prachovských skalách 

Detailní náhled

Seznam SOS bodů v oblasti Prachovských skal

Seznam SOS bodů v oblasti Prachovských s... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem