Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Společné akční dny: Large -Scale Action Days 2019

V měsíci září tohoto roku se policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zapojili v rámci mezinárodní spolupráce do kontrolní akce probíhající pod záštitou EUROPOLU v projektu EMPACT. 

Této mezinárodní akce se zúčastnilo 25 členských států Evropské unie. Na součinnostní akci zaměřené na boj proti obchodování s lidmi, sexuálnímu vykořisťování spolupracovali také policisté České republiky. Na území našeho státu proběhla týdenní kontrolní akce s účastí takřka 250 policistů z NCOZ včetně expozitur a policisté z jednotlivých krajských ředitelství (služby kriminální policie a vyšetřování a odborů cizinecké policie).

Policisté provedli 63 kontrol v předem vytipovaných nočních podnicích a privátech, kde bylo důvodné podezření z možného porušování zákona. Zkontrolováno bylo 475 osob. U 293 osob je v současné době zjišťováno, zda se nejedná o potencionální oběti trestného činu obchodování s lidmi. Došlo také k vypátrání jedné osoby v celostátním pátrání.

Zjištěné poznatky policisté  NCOZ SKPV  sdíleli každý den prostřednictvím Europolu s kolegy z ostatních zúčastněných zemí. 

pplk. Mgr. Iva Knolová

14. 11. 2019

NCOZ SKPV

vytisknout  e-mailem