Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Společná tisková zpráva

Společná tisková zpráva Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality SKPV a Vrchního státního zastupitelství v Praze. 

Vzhledem ke značnému  množství opakovaných dotazů ohledně vztahů obou úřadů i  komunikace funkcionářů těchto úřadů v případech Pandury, Gripeny, Casa a dokonce i v případu udělení pokuty ve věci Promopro vydávají obě instituce toto společné stanovisko:
 
Funkcionáři obou složek spolu podle svých oprávnění opakovaně projednávají  organizační a technické záležitosti týkající se otázek plynulosti a rychlosti řízení, a to výlučně v případech spadajících do příslušnosti VSZ v Praze a ÚOKFK. Ve sporných případech pak řeší otázky příslušnosti ve vztahu ke specializovanému pracovišti VSZ v Praze – odboru závažné hospodářské a finanční kriminality.
 
Funkcionáři prohlašují, že zásadně neřeší ani nekomunikují otázky konkrétní trestní odpovědnosti v konkrétních kauzách a proti takovým úvahám se razantně ohrazují.
 
Nevylučují, že šířené úvahy o sporech mezi oběma úřady v konkrétních kauzách mají za cíl veřejnou diskreditaci obou těchto orgánů  činných v trestním řízení či dokonce ovlivnění některé konkrétní trestní věci.
 
Funkcionáři obou úřadů sdělují, že nepřestanou spolupracovat ani komunikovat, neboť spolupráce a komunikace je vůbec zásadní podmínkou pro fungování obou úřadů.
 
     plk. Mgr. Tomáš Martinec                                                                                                             JUDr. Vlastimil Rampula
Ředitel Útvaru odhalování korupce                                                                                             Vrchní státní zástupce v Praze
     a finanční kriminality SKPV                                                                  
  
V Praze 30. září 2011

vytisknout  e-mailem