Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozvánka na společnou policejní expozici Mobil salon 2011

Jihočeská policie se svými partnery zve širokou veřejnost na rozsáhlou expozici bezpečnosti do pavilonu "Z" na Výstavišti České Budějovice v rámci akce Mobil salon 2011 ve dnech 15. - 17. dubna 2011. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jihočeští policisté připravili v rámci spolupráce s ostatními složkami Integrovaného záchranného systému a společně se svými rakouskými a německými kolegy velmi zajímavou expozici a cyklus seminářů zaměřených na dopravu, vzájemnou spolupráci a další bezpečnostní témata. Společný projekt je určen široké veřejnosti, expozice i doprovodný program trvá tři dny.

S celým tímto společným projektem se veřejnost může seznámit v rámci letošní výstavy Mobil salon 2011 konané ve dnech 15. až 17. dubna 2011 v areálu Výstaviště České Budějovice v pavilonu bezpečnosti „Z“.

V pavilonu bezpečnosti bude  po celou dobu konání výstavy Mobil salon připravena společná expozice policejních složek tří zemí, Hasičského záchranného sboru, Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, Zdravotní pojišťovny MV, Českého červeného kříže a dalších partnerů, jako například Asociace Grémium Alarm (zaměřeno na bezpečnost vozidel a autokriminalitu) či BESIP. Celá expozice bude provázena bohatým a rozsáhlým doprovodným programem. 

Mobil salon 2011 partneři
Před pavilonem „Z“ se budou po celý den střídat zajímavé ukázky pro návštěvníky. Připravena je velká společná simulovaná záchranná akce, vyproštění osob z havarovaných vozidel, laická první pomoc v přímém přenosu či ukázky výcviku služebních psů nebo požární útok mladých hasičů.

V samotném pavilonu „Z“ bude návštěvníkům představena technika jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému a to jak současná a nejmodernější, tak i ta historická.

Jihočeská policie zde společně se svými rakouskými a německými kolegy a Asociací Grémium Alarm představí expozici zaměřenou na bezpečnost v dopravě, neboť letošní rok je "Rokem zabezpečení vozidel" a boje proti autokriminalitě.

Zajímavou novinkou  také pro návštěvníky bude, u příležitosti dvacátého výročí vzniku moderní Policie ČR, rozsáhlá expozice, mapující vývoj poicie od první republiky do současnosti s mnoha exponáty Muzea Policie České republiky. Návštěvníci se v expozici Jihočeské policie seznámí s jednotlivými částmi policejní výstroje, výzbroje či s vozovým parkem a to formou průřezu historií, jak šel čas policií a dopravou, od první republiky do současnosti.

Připravena je expozice řidičských průkazů od těch nejstarších po současné. K vidění pak také budou policejní motocykly či vozidla v různých barevných provedeních napříč časem, včetně zajímavých veteránů jak z Muzea Policie ČR tak i od soukromých sběratelů.

Mobil salon historie
Nedílnou součástí celé expozice jsou doprovodné semináře zaměřené na první pomoc, požáry, autokriminalitu, BESIP či bezpečnost dětí a seniorů, nejen v dopravě.

Po celé tři dny se také v pavilonu „Z“ budou moci děti všech věkových kategorií zapojit do nepřetržitě probíhajících her či kvízů s bezpečnostní tématikou o hodnotné věcné ceny. Připraveno je několik velmi zajímavých a akčních soutěží organizovaných pracovníky záchranného systému. 
 

Expozice záchranářů nabízí:

• Ukázka simulované dopravní nehody a následné vyproštění osob a likvidace následků havárie, činnost záchranářů a postupy laických zachránců


• Ukázka techniky, vybavenosti, výstroje a postupů české, rakouské a bavorské policie – seznámení široké veřejnosti s rozdíly v pravomocech či postupech při kontrole řidičů


• Poradenství a semináře k bezpečnosti nejen v dopravě:
- Bezpečnost seniorů
- Bezpečnost dětí
- Řidiči a BESIP, zajištění vozidel, věcí ve vozidlech, vybavení vozidla
- Laická první pomoc
- Co dělat při dopravní nehodě
- Sebeobrana

• Preventivní hry a soutěže pro děti


• Dynamické a statické ukázky záchranářské techniky


• Ukázky vývoje záchranářské techniky, prevence v dopravě, muzejní exponáty – srovnání minulosti a současnosti - podpora tradice policejní práce


• Mediální podpora projektu ze strany HIT Rádia Faktor, TV NOVA

 ______________________________________________________________________________________________________________________

 

Související články:

http://www.policie.cz/clanek/jihocesti-a-rakousti-policiste-pripravili-spolecne-projekty-pro-rok-2011.aspx

 

Mobil salon 2011 oficiální stránky:

http://www.vcb.cz/vystaviste.php?cze/vystavy-2011/mobil-salon/4/

 

Doprovodný program - podrobný rozpis:

http://www.vcb.cz/files/upload/2011-cze-ms-odborny-doprovodny-program.pdf

 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

28. března 2011

 
 

Odkazy do noveho okna

Mobil salon 2011 partneři

Mobil salon 2011 partneři 

Detailní náhled

Mobil salon 2011 pozvánka

Mobil salon 2011 pozvánka 

Detailní náhled

Mobil salon 2011 program

Mobil salon 2011 program 

Detailní náhled

Mobil salon historie

Mobil salon historie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem