Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Společná česko-německá policejní situační zpráva

Zhodnocení spolupráce za rok 2019 

Ředitel Ředitelství služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer přijal minulý týden v České republice prezidenta Spolkového policejního ředitelství Pirna André Hesse a prezidenta Spolkového policejního ředitelství Mnichov Dr. Karla Heinze Blűmela.

Hlavním úkolem jejich setkání bylo schválit a podepsat „Zprávu o situaci na společné česko-německé hranici za rok 2019“, kterou zpracovala, tak jako každoročně, skupina analýzy rizik, Ředitelství služby cizinecké policie, a odbor policejního vyhodnocení a analýz Spolkového policejního ředitelství Pirna ve spolupráci se Spolkovým policejním prezidiem a Spolkovým policejním ředitelstvím Mnichov.

Obsahem této zprávy je popis bezpečnostní situace na území obou států. Její součástí je nejen vyhodnocení úspěchů, kterých bylo dosaženo policisty obou zemí v rámci boje proti nelegální migraci a další přeshraniční trestné činnosti, ale také návrhy týkající se spolupráce v dalším období.

Představitelé obou států se shodli, že od migrační krize v roce 2015 se výrazně zlepšila spolupráce policistů České republiky a Německa a zvýšila se tak úspěšnost boje proti nelegální migraci. Výsledkem jsou především případy odhalení převaděčských skupin, které k této trestné činnosti využívají území Maďarska, Slovenska, Polska, České republiky a Německa. Policistům obou států patří poděkování za výsledky, kterých v uvedené oblasti dosáhli.

Ředitel Ředitelství služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer předal při této příležitosti ocenění Robertu Fischerovi, styčnému důstojníku Spolkové policie na Velvyslanectví Spolkové republiky Německo, za dlouhodobou spolupráci a podporu služby cizinecké policie, Ve funkci jej 1. července 2020 nahradil Andreas Weishaupt.

kpt. Bc. Renata Grecmanová
tisková mluvčí
Ředitelství služby cizinecké policie

22. července 2020

vytisknout  e-mailem