Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spolanu obsadilo na 300 policistů pořádkové jednotky... naštěstí jen v rámci cvičení

KRAJ - Středočeské a liberecké pořádkové jednotky cvičily ve Spolaně 

Areál Neratovické Spolany na Mělnicku se stal útočištěm pro nácvik policejních pořádkových jednotek.
Ve čtvrtek 17.března téměř 300 policejních těžkooděnců ze Středočeského a Libereckého kraje nacvičovalo různé modelové situace, se kterými se mohou při svém výkonu služby a nasazení potkat. S celou akcí nám pomáhali zdravotníci z Asociace dobrovolných záchranářů, kteří nejen že procvičili a provedli výcvik zdravotníka každého družstva pořádkové jednotky, ale také se postarali o namaskování „zraněných“ aby byl vizuální dojem pro policisty opravdový a co nejvíce se přiblížil realitě.  
Při výcviku se policisté zaměřili na možné scénáře a modelové situace jako je doprovod manifestujících při ohlášeném pochodu s následným napadením jinou skupinou agresorů. Zde bylo procvičeno zvládnutí celé situace s následným oddělením znesvářených skupin. Další modelovou situací byl zákrok proti agresivní skupině při hromadném narušení veřejného pořádku a to včetně nasazení policejních psů. V neposlední řadě si „pořádkáři“ nacvičili vyklizení nelegálně obsazené budovy squatery. 
Cílem tohoto cvičení bylo procvičit taktické postupy pořádkových jednotek při hromadném zákroku, koordinaci jednotek na všech úrovních velení a vzájemnou komunikaci.
Velký dík patří i společnosti Spolana Neratovice, která nám poskytla zázemí pro celé cvičení a to v nepoužívané části rozlehlého areálu, kde nedošlo k žádnému omezení směrem k široké veřejnosti a organizátoři celého cvičení tak mohli prostory připravit tak, aby se co nejvíce přiblížily reálnému prostředí. Nechyběly tak ani výbuchy, kouř z dýmovnic a další pyrotechnické efekty.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
23. března 2022

vytisknout  e-mailem