Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Spletl si bydliště

ZLÍNSKO: V noci vnikl do cizího domu. 

Kuriózní vloupání do rodinného domu šetří od včerejška policisté z Otrokovic. Majitel domu oznámil na linku tísňového volání policie ve čtvrtek krátce před čtvrtou hodinou ranní vloupání do jeho obydlí s tím, že pachatel je stále uvnitř. Na udanou adresu vyrazili policisté z Otrokovic, kteří nezvaného nočního návštěvníka našli v domě, kde se schoval na toaletě.

Rozuzlení „vloupání“ bylo pro všechny zúčastněné nečekané. Dvaadvacetiletý cizinec, který po vytlačení okna v přízemí vnikl do domu, si pouze spletl bydliště. Do Otrokovic přijel v úterý a ubytoval se ve zdejším ubytovacím zařízení. Ve středu se jako reprezentant cizího státu zúčastnil sportovního klání a večer šel oslavit úspěch. Poté se chtěl zřejmě přesunout na ubytovnu, ale kvůli své podnapilosti, kdy dechová zkouška ukázala hodnotu téměř dvě promile alkoholu, tam netrefil. Nejdřív zaklepal na dveře cizího domu, a když nikdo neotevřel, vlezl oknem dovnitř. Majitele domu vzbudil štěkot jeho psa. Uviděl na chodbě uvnitř domu cizího muže, polekal se, zavolal svému bratrovi a policistům a počkal na jejich příjezd venku.

Policisté podnapilého a zmateného muže, který netušil, co se děje, zadrželi a převezli do policejní cely. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody, za které by mladý cizinec mohl v případě odsouzení strávit za mřížemi až tři roky.

1. února 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem