Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Splečnost připravili o téměř 6 milionů korun

KRAJ - Dva muži zpronevěřili peníze za prodané zboží 

Krajští kriminalisté Odboru hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvou mužů (oba 45 let) pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu zpronevěry se škodou dosahující téměř 6 milionů korun.

Obviněným je kladeno za vinu, že na základě komisionářské smlouvy, uzavřené s jednou náchodskou společností zabývající se výrobou obuvi a kožené galanterie, odebírali zboží určené k prodeji v síti obchodů, které provozovali.

Od srpna roku 2012 do konce října 2014, tedy v období, pro které jsou trestně stíháni, dodavatelské firmě za toto odebrané zboží nezaplatili a finanční prostředky získané z prodeje zboží použili pro svoji potřebu. Z prodeje měli samozřejmě i domluvenou provizi ve výši 35% z ceny zboží.

Dodavatelská firma se s obviněnými muži snažila na úhradě škody domluvit formou splátkového kalendáře, ten ale „obchodníci“ neakceptovali a společnost tedy podala trestní oznámení.

Kriminalistům se souběžně se zahájením trestní stíhání podařilo zajistit majetek obviněných mužů v celkové výši 6,8 milionů korun, který by měl být určen v případě uznání viny k náhradě vzniklé škody poškozenému věřiteli. 

Oběma mužům hrozí až 10leté vězení.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 16.7.2015, 13:30

vytisknout  e-mailem