Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Spící seniorku probudilo přehrabování

NÁCHODSKO - Do domku vlezl oknem po žebříku ze zahrady 

vloupání-žebříkIlustrační foto archiv Policie ČR
Policisté pátrají po drzém lupiči, který se včera v pozdních večerních hodinách (úterý 6.11.2012.) vloupal do domku 88leté seniorky v Broumově. Ačkoli domek není nikde na samotě, ale ve vilové zástavbě města, zloděj se zřejmě spoléhal na roušku tmy a vydal se krást i v obydlených místech.

Pachatel si vyhlédl rodinný domek obývaný pouze starou paní, ze zahrady přinesl žebřík a přistavil ho k zadní části rodinného domku. V 1. patře rozbil výplň okna a vlezl dovnitř. Uvnitř domku začal všechno prohledávat, obracel zásuvky a vyhazoval věci ze skříní.

Hluk probudil spící seniorku, která spala v obývacím pokoji. Lupič se však nezalekl, naopak stařence potmě znemožnil pohyb a nakázal, ať mu vydá peníze. Žádného velkého obnosu se ale nedočkal, stará paní měla doma jen pár tisícovek v peněžence. Lupič se s nimi naštěstí spokojil a domek bez dalších okolků opustil.

I tak drzému lupiči v případě dopadení  za přečin  porušování domovní svobody a zejména zločin loupeže hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
7. 11. 2012 v 11:00

vytisknout  e-mailem