Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

SPEED MARATHON jižně od Prahy

PRAHA VENKOV-JIH – Během čtyřiadvaceti hodin letošního 19. dubna se dopravní policisté zaměřili při silničních kontrolách na dodržování stanovených rychlostních limitů. 

Při dopravně bezpečnostní akci pod názvem SPEED MARATHON, která současně probíhala v předem vytipovaných lokalitách na celém území České republiky, dopravní policisté v rámci svého územního odboru zkontrolovali téměř dvě desítky vozidel a řidičů motorových vozidel, kdy při silničních kontrolách zjistili a následně řešili celkem sedm dopravních přestupků, z toho ve třech případech se jednalo o překročení a nedodržení stanovených rychlostních limitů.
Cílem zmiňované dopravně bezpečnostní akce, která má preventivní charakter, bylo především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích, ale i upozornit na rizika, která sebou nedodržování povolené rychlosti přináší a má za následek každoročně desítky zmařených lidských životů.
I z tohoto důvodů o akci byla veřejnost předem informována a občané měli možnost pomocí internetu policii sami navrhnout místa, a to prostřednictvím webového portálu: Bezpečné cesty, ve které lokalitě by bylo vhodné akci realizovat.
Další informace o akci naleznete ve zpravodajství středočeské policie nebo na webovém portálu Policie České republiky www.policie.cz.




por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
23. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

Speed Marathon 2024

Speed Marathon 2024 

Detailní náhled

Speed Marathon 2024 (2)

Speed Marathon 2024 (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem