Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

SPEED MARATHON

ÚSTECKÝ KRAJ - Policisté zjistili 284 přestupků. 

Také na silnicích Ústeckého kraje probíhala v pátek 21. dubna 2023 celoevropská dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON, kterou pořádá organizace ROADPOL. Akce byla zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů, a to v obci i mimo obec. O dopravní akci, která probíhá již osmým rokem byli motoristé předem informováni.

V Ústeckém kraji bylo zkontrolováno 330 vozidel. Policisté během dne zjistili 284 přestupků. Řidiči za tyto přestupky na místě zaplatili 193.400 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 13 závažnějších přestupků.

Nejčastějším prohřeškem bylo překročení povolené rychlosti, které policisté řešili v 240 případech. Nepoužití bezpečnostních pásů bylo zjištěno u 9 osob. Policisté zastavili 7 vozidel v nevyhovujícím technickém stavu a v 10 případech pokutovali držení telefonu nebo jiného hovorového nebo záznamového zařízení. Čtyři řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti a přestupkového jednání se dopustil také jeden motocyklista. Pozitivní dechové zkoušky na alkohol byly zjištěny u dvou řidičů.

Cílem dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích. I z tohoto důvodů o akci předem informujeme. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která sebou nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně tisíce  dopravních nehod a desítky zmařených lidských životů.

nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje
24. dubna 2023

Odkazy do noveho okna

Děčínsko 2

Děčínsko 2 

Detailní náhled

Děčínsko 1

Děčínsko 1 

Detailní náhled

Ústecko II.

Ústecko II. 

Detailní náhled

Ústecko I.

Ústecko I. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem