Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

SPEED MARATHON 2023 v Libereckém kraji

KRAJ - Zapojte se do výběru míst, která jsou z vašeho pohledu problémová a kde by měli policisté měřit rychlost. 

Akce s názvem SPEED MARATHON, která je zaměřená na dodržování stanovených rychlostních limitů, proběhne v letošním roce 21. dubna 2023 na území celé naší republiky. Policisté budou na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit provádět v průběhu celého dne měření rychlosti.

Do výběr míst vhodných pro měření rychlosti se může zapojit také samotná veřejnost. Občané mohou dávat tipy na problémová místa, na kterých je podle jejich názoru vhodné provádět měření rychlosti, kde řidiči překračují nejvyšší dovolenou rychlost jízdy a kde je to nebezpečné. 

Veřejnost může hlasovat o takovýchto místech a také vkládat nová místa přímo do mapového podkladu na webových stránkách https://www.bezpecnecesty.cz/cz/dopravni-informace-mapy/speedmarathon . Hlasování probíhá od 1. do 31. března 2023.

Budeme rádi za věcné tipy z řad veřejnosti k místům k měření. Tipy veřejnosti budou vyhodnoceny, relevantní tipy míst budou přímo využity při plánované dopravně bezpečnostní akci. Navíc mohou být hlídkami policie využívány i mimo tuto akci a to při provádění měření rychlosti v průběhu celého roku.
 

20. 3. 2023
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem