Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Speed Marathon 2020 na Rakovnicku

RAKOVNICKO - Občané si sami zvolili místa měření. 

Rakovničtí policisté se 14. srpna 2020 připojí k celorepublikové a zároveň k celoevropské dopravně bezpečnostní akci s preventivním charakterem zaměřené na dodržování dovolené rychlosti. Akce je pořádána organizací TISPOL a jejím hlavním cílem je preventivně působit na řidiče motorových vozidel, snížit dopravní nehodovost a naopak zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích.

Do této byla zapojena také veřejnost. Právě občané předávali policistům cestou webového portálu www.bezpecnecesty.cz/speedmarathon tipy a doporučení na místa, která ze svého pohledu vnímají jako riziková v souvislosti s nedodržováním maximální povolené rychlosti.

Policisté následně lokality, které obdržely nejvíce doporučujících hlasů, vyhodnotili a zařadili do schématu dopravně bezpečnostního opatření a budou na nich kontrolovat dodržování rychlostních limitů. Zmíněné formy zpětné vazby od veřejnosti si policisté váží a jsou za ni rádi, protože významně pomůže s naplněním hlavní myšlenky celého projektu - snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích.

V pátek 14. srpna 2020 v průběhu celého dne budou policisté měřit rychlosti, a to jak v obci, tak i mimo obec. Místa na měření, která byla vámi občany vybrána, jsou uvedená níže.

Místo měření - Rakovník, ul. Luženská
Místo měření – Rakovník, ul. Pražská
Místo měření sil. č. I/16, Mšec
Místo měření sil. č. II/227, Kněževes
Místo měření sil. č. II/228, Oráčov
Místo měření sil. č. II/229, Lišany
Místo měření sil. č. II/233, Pavlíkov
Místo měření sil. č. II/237, Ruda
Místo měření sil. č. III/2279, Nesuchyně
Místo měření sil. č. III/2371, Lužná I
Místo měření sil. č. III/00610, Kolešov

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
10. srpna 2020

vytisknout  e-mailem