Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Speciální kontrola zaměřená na rychlost

KRAJ – Od 2. do 19. května policisté zkontrolovali stovky řidičů. 

Další speciální kontrolu zaměřenou na dodržování rychlostních limitů na středočeských silnicích a dálnicích zrealizovali dopravní policisté v uplynulých dnech, konkrétně v úterý 2. a 9. května a v pátek 19. května. Zaměřili se především na rychlost jízdy řidičů, ale neopomněli ani dodržování ostatních pravidel silničního provozu, jako je například požití alkoholu nebo jiných návykových látek před jízdou, poutání bezpečnostními pásy, jízdu v jízdních pruzích nebo kontrolu technického stavu vozidla.

Během akce policisté zkontrolovali 1223 vozidel a jejich řidičů a zjistili 618 přestupků, které v převážné většině vyřešili na místě pokutou v celkové výši téměř 400 tisíc korun.

Celkem 443 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, 335 řidičů v obci a 108 mimo obec. Dohromady 48 řidičů mělo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu, 25 telefonovalo za jízdy nedovoleným způsobem a celkem 4 řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu a 8 pod vlivem jiné návykové látky.

Hlavním cílem všech dopravně bezpečnostních akci, které v rámci Středočeského kraje pravidelně realizujeme, je upozornit na rizika, která s sebou nedodržování rychlosti a porušování dalších pravidel v silničním provozu přináší a má za následek každoročně tisíce dopravních nehod a mnoho zmařených lidských životů, proto budou středočeští policisté v dopravně bezpečnostních akcích pokračovat i nadále.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
23. května 2023

vytisknout  e-mailem