Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Speciální kontrola dodržování rychlostních limitů

KRAJ – Policisté se opět zaměřili na řidiče a dodržování rychlosti. 

Dne 20. října 2023 se uskutečnily v Libereckém kraji speciální kontroly v rámci celorepublikové speciální akce zaměřené na dodržování rychlostních limitů. Tyto kontroly jsou jednou ze základních priorit Policie ČR zvlášť s ohledem na skutečnost, že nedodržování rychlostních limitů je dlouhodobě nejtragičtější příčinou dopravních nehod.

Dopravní policisté během této akce zkontrolovali celkem 199 vozidel a zjistili 91 přestupků v dopravě. V 55 případech došlo k překročení nejvyšší povolené rychlosti. Celkem 5 řidičů drželo za jízdy telefon nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení. Dále byl zjištěn jeden přestupek za nepoužití zádržného systému a u jednoho z řidičů bylo zjištěno požití alkoholu. U 7 vozidel zjistili nevyhovující technický stav vozidla a 3 vozidla neměla dálniční známku. Další odhalené přestupky se týkaly předjíždění, přednosti v jízdě, způsobu jízdy a jízdy v jízdních pruzích.

Během akce bylo nasazeno přes dvacet policistů. Celkem 85 přestupků projednali policistié příkazy na místě v celkové výši 44 100 korun a 6 přestupků oznámili správnímu orgánu k dalšímu řešení.
 

1. 11. 2023
nprap. Libor Barták
KŘP Libereckého kraje, Oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem