Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Speciální bezpečnostní akce

Olomoucký kraj - Policisté se zaměřili na neukázněné řidiče a na kontrolu pravosti cestovních dokladů.  

V době od 21. 4. 2011 do 23. 4. 2011 proběhla na teritoriu a v blízkém okolí rychlostní komunikace R 35 a D1 součinnostní speciální dopravně bezpečnostní akce.

Bezpečnostního opatření se zúčastnili policisté z Dopravního inspektorátu Přerov, Dálničního oddělení Kocourovec a odboru cizinecké policie.

V průběhu akce se policejní hlídky zaměřily na odhalování nelegální migrace, kontrolu pobytového režimu cizinců, kontrolu pravosti cestovních dokladů a na kontrolu dodržování pravidel bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Pozornost policistů byla dále zaměřena na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Během speciální dopravně bezpečnostní akce policisté prověřili pravost 1682 dokladů, zkontrolovali 1272 osob a 380 vozidel. Na základě kontrolní činnosti policejní hlídky uložily 35 blokových pokut za více než patnáct tisíc korun.

V průběhu bezpečnostního opatření byl policisty odhalen jeden řidič, který měl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. V současné době neukázněnému řidiči hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Michal Pižurin

27. 4. 2011

vytisknout  e-mailem