Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Specializovali se na seniory

TŘEBÍČSKO: Policistům však neutekli 

 

Z několika trestných činů obvinili třebíčští policisté v dnešních dnech skupinku pěti osob, která se specializovala na okrádání seniorů. Pachatele, čtyři ženy ve věku 30,34,45 a 50 let a muže ve věku 24 let, policisté zadrželi dne 4. Března na Moravskobudějovicku.

Tato skupinka přijela okolo dvanácté hodiny polední do obce Častohostice. Muž vnikl oknem do jednoho rodinného domu, otevřel dveře ostatním a společně začali dům prohledávat. Při tomto je překvapil osmdesáti osmiletý důchodce a tak z domu utekli. Přejeli tedy vozidlem do obce Lažínky, kde požádali třiaosmdesátiletého důchodce o vodu do chladiče. Poté co senior odešel ke studni, vešly dvě z žen bez jeho svolení do domu, kde však byly zaskočeny jeho dcerou a po její výzvě dům rychle opustily. Všichni poté nasedli do vozidla a ujeli z místa pryč.

Mezi tím však již první důchodce zavolal své neteři a předal jí i část registrační značky. Neteř nelenila a ihned jela událost oznámit na policii. Při projíždění obcí Lažínky, zde uviděla podezřelé vozidlo a tak si opsala typ i celou značku. Když v Moravských Budějovicích uviděla u silnice stát policejní hlídku, vše jim řekla. Policisté na nic nečekali, okamžitě rozjeli pátrání po vozidle, informovali ostatní kolegy a uzavřeli všechny příjezdové komunikace v okolí. Na vykutálenou skupinku ujíždějící pryč, pak již čekala policejní hlídka v blízkosti Jaroměřic nad Rokytnou.

 

vytisknout  e-mailem