Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Špatný rozchod

TRUTNOVSKO - Muž skončil ve vazbě. 

Úpičtí kriminalisté včera ráno zadrželi ve Rtyni v Podkrkonoší čtyřiatřicetiletého muže, proti kterému stejný den policejní komisař zahájil trestní stíhání ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování, nebezpečné pronásledování a z přečinu ohrožování výchovy dítěte.

Obviněnému klademe za vinu, že od rozchodu s přítelkyní, ke kterému došlo v roce 2016, jí úmyslně zasílal velké množství obtěžujících SMS zpráv, ve kterých poškozenou vulgárně oslovoval, nadával jí a vyhrožoval újmou na zdraví. Dále měl poškozenou obtěžovat i telefonicky, když její telefonní číslo vytočil například stokrát za den. I v telefonátech měl ženu psychicky deptat a vyhrožovat jí.

Poté co si našla nový vztah, začal formou SMS zpráv obtěžovat i jejího přítele, kterého koncem roku 2017 fyzicky napadl.

Jeho nevybíravé chování měla negativně pocítit i jejich nezletilá dcera, před kterou matku vulgárně oslovoval a naváděl jí proti ní. Obviněný jí dle její výpovědi měl kontrolovat v jejím bydlišti a v jeho okolí.

Nutno zdůraznit, že obviněný muž byl již v roce 2016 odsouzen za přečin nebezpečné vyhrožování a přesto ve svém nezákonném jednání pokračoval.

Policejní komisař k rukám státního zástupce podal návrh na vzetí muže do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově toto akceptoval a muže policisté eskortovali do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
18. 1. 2017, 12:05

vytisknout  e-mailem