Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Špatně zajištěný vůz majiteli ujel

Vrazil přitom do dalšího auta a zranil řidičku 

Parkoviště/ilustrační fotoParkoviště/Ilustrační foto
se říci, že jednu ze základních lekcí v autoškole zanedbal v pátek 2. září 2011 48letý řidič osobního vozu Peugeot Partner, když nezajistil vůz proti pohybu na parkovišti ve středu města, i když už to dávno žádný začátník nebyl a řidičský průkaz vlastnil pěkných pár let.
 
Motorista krátce před druhou hodinou odpoledne vjel na náměstí, zaparkoval vůz u kostela v Náchodě a odešel. Zřejmě však řádně automobil nezajistil proti samovolnému rozjetí, protože ten se po chviličce sám dal do pohybu. Couvající vůz narazil do boku za ním zaparkovaného auta Ford Mondeo.
 
Nic byl se nestalo, kdyby se z auta zrovna nechystala vystoupit jeho řidička. Rozjetý automobil přirazil dveře zpět a přimáčkl vystupující ženě ruku mezi rám a středový sloupek parkujícího vozu. Řidička utrpěla lehké zranění a na vozidle škodu 15.000 korun.
 
Řeklo by se, banální chyba, ale jen náhodou nebyla vystupující řidička zraněna vážněji nebo neutrpěl zranění ještě nikdo další. Vždyť nezajištěný vůz popojížděl po náměstí v pátek odpoledne. Foto policie
 
por. Bc. Eva Prachařová
5.9. 2011 ve 13.30 hodin

vytisknout  e-mailem