Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sparta v neděli zavítá do Liberce

LIBEREC - V neděli 30. dubna se na stadionu U Nisy střetnou fotbalové týmy FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha 

V neděli 30. dubna 2023 se v Liberci, na stadionu U Nisy, odehraje fotbalové utkání FORTUNA ligy mezi celky FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha. Zápas bude zahájen v 15:00 hodin

Tento zápas je ze strany Krajského ředitelství policie Libereckého kraje vyhodnocen jako rizikový, čemuž budou odpovídat také opatření, na která se policisté připravují. Předpokládáme, že ze strany některých neukázněných příznivců sportovních klubů a diváků dojde v souvislosi s konáním sportovní akce k narušení veřejného pořádku. Cílem bezpečnostního opatření je zejména zajistit veřejný pořádek, klid a bezpečnost ve městě Liberci a v jeho okolí, především pak v okolí fotbalového stadionu U Nisy. V případě  páchání výtržností ze strany fanoušků budou policisté připraveni tyto incidenty důrazně řešit. Úkolem policistů bude mimo jiné zajistit bezpečnost a plynulost v dopravě v okolí fotbalového stadionu jak v ulici Chrastavská, tak také v ulici Zhořelecká.

Do opatření budou zapojeni policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou i členové Antikonfliktního týmu, kteří jsou vždy důležitým komunikačním prostředníkem s fanoušky. Do opatření budou nasazeni také policisté z pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a psovodi. 

Na stadionu bude z důvodu zajištění bezpečnosti také zvýšený počet pracovníků bezpečnostní agentury, pořadatelské služby a na bezpečnost veřejného pořádku budou dohlížet také strážníci Městské policie Liberec. 

V souvislosti s tím apelujeme na domácí fanoušky, aby na utkání přišli včas a mohlo tak jejich odbavení u vstupů na stadion proběhnout bez komplikací. A zároveň, aby ke vstupu na stadion, i při jeho opouštění po utkání, využili vchod ve směru od dětského dopravního hřiště
Pro fanoušky hostujícího týmu je určen vchod na stadion ze strany od ulice Chrastavská.

Z důvodu zajištění klidného průběhu akce žádáme všechny občany, aby byli trpěliví a respektovali tato dočasná omezení v den konání fotbalového utkání tj. 30. dubna 2023, která policie chystá z důvodu zajištění bezpečnosti ve veřejném pořádku a v rámci provozu na pozemních komunikacích ve městě. Rovněž žádáme občany, aby respektovali jak dopravní značení, tak i pokyny policistů. 

27. dubna 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem