Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spadla klec

Čtyřicetiletý muž byl obviněn téměř z pěti desítek vloupání do rekreačních chat na Jílovsku 

     Ve středu nad ránem policisté z Obvodního oddělení v Jílovém u Prahy společně s kriminalisty z Územního odboru Praha venkov – JIH zahájili akci, zaměřenou na dopadení pachatele vloupání do rekreačních objektů. Policisté šli najisto. Na podkladě vyhodnocení poznatků a samotného šetření zjistili, že se jedná o 40-ti letého muže z Prahy, který se zdržuje v rekreační chatové oblasti poblíž Jílové u Prahy. Tohoto zastihli na jeho chatě, který je dobrovolně následoval na služebnu k podání vysvětlení.
     Při samotném výslechu na policejní stanici muž doznal, že se od loňského října do letošního srpna vloupal celkem do 46 –ti chat v chatových osadách poblíž Jílového u Prahy a Davle. Z chat si odnesl především potraviny, oblečení, kožešiny a elektroniku téměř za 300 tisíc korun. Při vloupání způsobil škodu na vypáčených okenicích, oknech, vstupních dveřích a samotném zařízení za 120 tisíc korun.
     Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání pro přečiny krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Po sdělení obvinění a provedení potřebných úkonů byl muž propuštěn. Za tyto skutky mu může soud uložit trest odnětí svobody do tří let.

vytisknout  e-mailem