Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spadla klec

Nymburští policisté zadrželi sedmadvacetiletého muže podezřelého ze spáchání násilné trestné činnosti.  

     Přesto, že byl muž v lednu letošního roku již v jednom případě obviněn  z trestného činu Vydírání, ve svém násilnickém jednání pokračoval i nadále.

 

     V pondělí minulého týdne odpoledne přijel vozidlem Škoda Felicia k jednomu z domů v obci na Poděbradsku, kde tímto vozidlem rozrazil a vyvrátil vrata na pozemek  domu. Z vozidla vystoupil, vnikl na pozemek obydleného domu, kde nalezenými dětskými sáňkami rozbil skleněnou výplň vchodových dveří. Poté  před domem nalezenými betonovými dlaždicemi rozbil přední, zadní a obě pravá boční okna u zde zaparkovaného vozidla Fiat. Výtržník byl krátce po spáchání činu zadržen. Ve zkráceném přípravném řízení policisté muži sdělili podezření z přečinů Porušování domovní svobody, Poškozování cizí věci.

      

     Vše se vyhrotilo o tomto víkendu. V sobotu ve večerních hodinách před domem na okraji Nymburka svou golfovou holí postupně rozbil všechna okénka zde zaparkovaného automobilu Škoda Felicia, načež po příchodu poškozeného z místa odjel osobním automobilem. Na místo se však obratem vrátil a úmyslně do vozidla dvakrát narazil. Poté z místa opět odjel. V neděli pak v odpoledních hodinách vnikl na pozemek domu v jedné obci na Kolínsku, kde rozkopl vstupní dveře do domu, přičemž  dveře a zárubně poškodil. Následně z místa ujel.

     V pondělí byl muž v dopoledních hodinách policisty zadržen v místě trvalého bydliště.V průběhu prověřování vyšly najevo další skutečnosti k jeho osobě. Bylo zjištěno, že dlouhodobě vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví  své bývalé přítelkyni a vytrvale ji prostřednictvím SMS zpráv kontaktuje. Obdobné chování projevuje i vůči svým rodičům.

 

    Muž byl obviněn z několika trestných činů  Nebezpečné vyhrožování, Nebezpečné pronásledování,  Poškozování cizí věci, Porušování domovní svobody a Výtržnictví. Muž je též obviněn z toho, že přechovával předměty sloužící k výrobě omamných a psychotropních látek. Policisté dnešního dne podali k Okresnímu soudu v Nymburce návrh na vzetí do vazby. Na základě rozhodnutí samosoudce okresního soudu byl obviněný ještě téhož dne eskorotován do vazební věznice v Hradci Králové.
     V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody až na 5 let.

 

vytisknout  e-mailem